De Optimist:

v.a. 7 jaar

van beginner...

tot ver-gevorderd!

Een zeildag op de Vuntus:

Om 10:00 uur zwaaien we de ouders gedag...

en om 17:00 kunnen we weer opgehaald worden!

Image not available

Dan gaan we optuigen...

Image not available

Zeilen uiteraard...

Image not available

12:30 lunch

Op het eiland!

Image not available

en de hele dag plezier hebben!

Optimist

7 - 12 jaar

Beginner

Stabiel en simpel

Gevorderd

Meer uitdaging

Ver-gevorderd

Ultieme controle

Zeildag

van 10:00 tot 17:00

Optimist (vanaf 7 jaar)

De Optimist is bij uitstek de boot om goed in te leren zeilen. De Optimist is makkelijk hanteerbaar, ligt stabiel in het water en slaat niet zo snel om. Hoewel de boot uitermate geschikt is voor de beginnende zeiler, kan ook de gevorderde zeiler er absoluut zijn plezier uit halen. Zo krijgt de gevorderde zeiler een joystick en hangbanden, waardoor hij op het randje van de boot kan gaan zitten en kan uithangen bij hardere wind. Hierdoor begint het al meer op het wedstrijdzeilen te lijken. Wereldwijd worden er veel wedstrijden gevaren in de Optimist. Diverse wereldkampioenschappen zijn gewonnen in een Van Wettum Optimist(deze worden gebouwd door Martin van Wettum de eigenaar van Zeilschool de Vuntus).

Thema

Om het zeilen extra leuk te maken, heeft elke cursus bij Zeilschool de Vuntus een thema. Misschien word jij wel piraat of ridder? Pimp je optimist, word de stoerste piraat, "gekkeharendag" en "het waterspel" zijn voorbeelden van themaspellen. Kortom genoeg te doen ook naast het zeilen!

Vorderingenstaat / Diploma

Als bewijs van wat je geleerd hebt in de week, krijg je aan het einde een diploma/vorderingenstaat. Op een vorderingenstaat staat beschreven aan welke eisen je op jouw niveau moet voldoen. Beheers je alle vaardigheden van een niveau, dan krijg je een diploma. Kijk hier voor de verschillende niveaus!

De volgende keer dat je komt kun je dit bewijs weer meenemen!

Aanmelden

Kom je bij ons zeilen? Kies hieronder dan een cursus en meld je aan!