Laser Pico:

Voor beginners

v.a. 12 jaar

of...

Als opvolger van de Optimist...

... en de beste voorbereiding op de Zwaardboot

Wat neem je mee:

Wij hebben de wetsuits...

Maar neem wel een zwembroek mee!

Image not available

Een zonnebril is een must!

Image not available

Of een pet...

Maar vergeet ze niet vast te maken aan een touwtje!

Laser Pico

v.a. 12 jaar

2-mans

Plezier voor 2

Omslaan

Ja echt ;)

De Cursus

Leuk en leerzaam

Meenemen

Wat neem je mee

Video

Zie ze gaan!

Laser Pico

De Laser Pico is een 2-mans zwaardboot. Om in een Laser Pico te kunnen zeilen, moet je al wat groter en sterker zijn dan voor in de Optimist. Daarom is een cursus in de Laser Pico voor kinderen vanaf 12 jaar. Ook als je nog nooit gezeild hebt, is de Laser Pico een geschikte boot om in te leren zeilen.

De Laser Pico is een snelle boot, maar het is best ingewikkeld om hem overeind te houden. Daarvoor moet je goed samenwerken in de boot. Maar wees niet bang, want omslaan is alleen maar leuk! Speciaal daarvoor krijg je van ons een wetsuit, zodat je geen last hebt van het koude water.

Omslaan en vlotten bouwen

Omslaan met een Laser Pico is iets waar je bijna niet aan ontkomt. Gek genoeg vinden de meeste cursisten dat juist hartstikke leuk, zeker als je het kunt zonder nat te worden. Hierop oefenen we dan ook! Ook vlotten bouwen en wedstrijdzeilen zijn vaak terugkerende elementen in een cursus.

Voorzeilen en Diploma-uitreiking

De laatste dag is het voorzeilen. Vanaf 15.30 uur kunnen je ouders komen kijken. We varen dan vlak langs de haven en laten zien wat we allemaal kunnen met de Laser Pico.

Na het voorzeilen is de diploma-uitreiking. Als bewijs van wat je geleerd hebt in de week, krijg je aan het einde een CWO diploma/vorderingenstaat. Op een vorderingenstaat staat beschreven aan welke eisen je op jouw niveau, moet voldoen. Beheers je alle vaardigheden van een niveau, dan krijg je een diploma. 

Voor de Laser Pico werk je aan diploma's voor 2-mans jeugdzeilen niveau 1 t/m 3. Dit is een geweldige voorbereiding op het zwaardboot diploma die we vervolgen in de Laser Vago.

Aanmelden

Kom je bij ons zeilen? Kies hieronder dan een cursus en meld je aan!