Kielboot (vanaf 14 jaar)

Zeilschool De Vuntus biedt cursussen in de kielboot voor beginnende en gevorderde zeilers.

In een kielboot leert een aantal cursisten onder leiding van een door de CWO erkende instructeur (maximaal drie cursisten per instructeur) alles over het zeilen. De cursisten zeilen zelfstandig met behulp van aanwijzingen van de instructeur. De instructeur garandeert de veiligheid aan boord en een goede vaart. Deze cursussen wordt gegeven in de zes en een half meter lange, superveilige en comfortabele Polyvalk, die speciaal ontworpen is voor zeilscholen. De boot is voorzien van grootzeil en fok en een grote kuip zodat iedereen de ruimte heeft. Vanaf een leeftijd van ongeveer 14 jaar kan je in een kielboot zeilen.

Ook de kielbootcursussen van Zeilschool De Vuntus vallen binnen het CWO-systeem. Dat wil zeggen dat er landelijk erkende diploma's kunnen worden behaald en dat de instructeurs en het materiaal aan de eisen van de CWO voldoen.

Kielbootcursussen organiseren wij op aanvraag, voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.