• Mini Opti

  De Mini-Opti-Club is er voor kinderen vanaf 5 jaar, die niet kunnen wachten om te mogen zeilen!

  Lees meer

 • Optimist

  De Optimist is bij uitstek de boot om goed in te leren zeilen. Makkelijk hanteerbaar, stabiel en slaat niet zo snel om.

  Lees meer

 • Laser Pico

  De Laser Pico is een 2-mans boot. Door goed samen te werken, kan je een flinke snelheid halen.

  Lees meer

 • Laser Vago

  Een Laser Vago is een zwaardboot voor jongeren vanaf 14 jaar. De tweemansboot is echt een gave boot om in te zeilen.

  Lees meer

 • Kielboot

  Zeilschool De Vuntus biedt cursussen in de kielboot voor beginnende en gevorderde zeilers.

  Lees meer

 • Direct Inschrijven!

  Weet u al welke cursus u wilt boeken? Klik hier om direct een cursus bij Zeilschool de Vuntus te boeken.

  Direct inschrijven

Wij bieden cursussen aan in het voorjaar, zomer en najaar. In het voorjaar beginnen we met een weekcursus in de meivakantie. Gevolgd door een 4-daagse cursus met Hemelvaart en een 3-daagse cursus met Pinksteren. In juni hebben we de bekende clubzondagen. Dat is een cursus van 4 opeenvolgende zondagen. Ideaal als je een hele week achter elkaar nog te lang vindt. In de zomervakantie geven we weekcursussen van maandag t/m vrijdag.

Hoe ziet zo'n cursus er nou uit? Al naar gelang het aantal dagen krijg je de hele dag les van tien uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags. Onder "les" verstaan wij uiteraard ook diverse spelmomenten. Ook nemen we geregeld pauze. Op de zeilschool is limonade aanwezig voor tussendoor. Je neemt zelf een lunchpakket mee van thuis met daarin alles wat je lekker vindt (ook iets te drinken). Tussen de middag eten we op de zeilschool of op een eiland. De laatste middag van de cursus is een bijzondere middag. Vanaf drie uur komen de diverse zeilgroepen richting de haven en kan je aan je ouders op de steiger laten zien wat je de hele week geleerd hebt. Tenslotte volgt de uitreiking van de diploma’s en vorderingenstaten.

Heb je nog niet genoeg van het zeilen, dan kan je in september altijd weer meedoen aan de clubzondagen. Wederom 4 opeenvolgende zondagen. Met deze cursus sluiten we het seizoen af en richten we ons voornamelijk op het intern opleiden en bijscholen van onze instructeurs zodat onze kwaliteit gewaarborgd blijft!

Zeilschool de Vuntus geeft les in groepen die naar niveau zijn ingedeeld. Bij beginnende cursisten is er per maximaal zes cursisten tenminste één instructeur aanwezig. Dit verzekert de veiligheid van cursisten en zorgt voor voldoende individuele benadering. Bij verder gevorderde zeilers kan het voorkomen dat één instructeur les geeft aan maximaal acht cursisten. Elke groep heeft zijn eigen begeleidingsboot.